Sådan laver du en plakatvæg

Har indretningen betydning for din arbejdsplads?

En undersøgelse fra Businessdanmark viser at 86 % af medlemmerne har mulighed for at arbejde hjemmefra. Endvidere arbejder 50 % af dem som gør det, i minimum 7-8 timer pr. uge.

Resultater fra undersøgelsen viser:

  • 22 % har et kontor i hjemmet.
  • 52 % har et værelse at arbejde på.
  • 26 % Sidder ved spisebordet.
  • 72 % Står selv for at betale og indrette arbejdspladsen i hjemmet.
  • 25 % Føler det er svært at holde fri, når de arbejder hjemme.

Resultaterne viser at hjemmearbejdspladsen er blevet en større del af hverdagen. Af denne grund er det også vigtigt at indrette arbejdspladsen og hjemmet, sådan at det føles behageligt, afstressende og inspirerende. Dette kan i højere grad hjælpes på vej af indretningen. I den forbindelse får du her en guide på 4 nemme trin til at lave din egen plakatvæg, som kan pifte indretningen og hjemmearbejdspladsen op.

graf over arbejdsplads

Lav din egen plakatvæg:

Plakatvægge er en fantastisk måde at gøre hjemmet unikt og give det et personligt præg. Det kan dog være vanskeligt at vide, hvor man skal starte og hvordan man laver en plakatvæg fra bunden. Denne artikel vil derfor guide dig til at lave en plakatvæg. 

Trin 1: Hvor skal plakatvæggen hænge? 

Inden du går i gang er det vigtigt at overveje hvor du ønsker at plakatvæggen skal hænge. Skal den være i stuen, i soveværelset eller på kontoret? Her skal du også overveje hvilken stemning du ønsker at bringe frem i rummet. Skal stemningen være rolig, sjov, dragende eller en blanding? En fordel er at gøre dig overvejeler omkring hvilke rammer du ønsker at bruge til din plakatvæg. Vælger du samme type ramme til alle plakaterne skaber du en rolig stemning. Vælger du derimod en blanding af rammetyper skaber du en dynamik og gør øjnene nysgerrige. 

Trin 2: Hvilke plakater skal du bruge? 

Efter at du har valgt hvilken stemning din plakatvæg skal indeholde er du klar til næste trin. I dette trin skal du lægge alle dine plakater ud på gulvet for at få et indtryk af hvordan de vil se ud når de kommer op på din væg. En god ide er at starte fra toppen og arbejde dig ned. Har du ikke købt dine plakater endnu kan du tegne din væg på et stykke papir. Herefter kan du tegne dine plakatstørrelser på væggen på papiret. På denne måde kan du få et overblik over hvordan din plakatvæg vil se ud. 

Vi anbefaler at du har mellem 5 og 15 cm afstand til hver plakat. Jo større din væg er, desto større kan afstanden være. Du skal desuden overveje om dine plakater skal hænge på linje eller være forskudt af hinanden. 

Trin 3: Hæng dine plakater op

Nu er du klar til at hænge dine plakater op på væggen. Du skal ligesom før starte fra toppen og arbejde dig nedad når du hænger dem op. Hvis du har møbler stående op af samme væg er et tip at der skal være mere afstand fra møblerne til plakatvæggen end fra plakatvæggen til loftet. På denne måde virker rummet større. Pas dog alligevel på med at hænge dine plakater for tæt på loftet. 

Ved du hvordan man hænger plakaterne op uden at skade væggen? Hvis ikke, så tjek Sådan hænger du plakater med rammer op og Sådan hænger du plakater uden rammer op  lige her. 

Trin 4: Nyd din flotte og unikke plakatvæg 

Du kan nu nyde din unikke plakatvæg fyldt op med smukke billeder.